Részeg szelet

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

hozzávalók

  • 6 tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál rum
  • 3 dkg kakaó
  • 6 tojásfehérjének kemény habja

krém

  • 6 tojás sárgája
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 25 dkg vaj

hab

  • 6 tojásfehérje
  • 1 vaníliáscukor
  • 30 dkg kistálycukor

tetejére

  • reszelt csoki

Elkészítés

A tészta hozzávalóit olyan sorrendben keverjük össze, ahogy le van írva. Megsütjük. Krém elkészítése: A lisztet simára keverjük a tejjel tűz fölött, majd levéve a tojássárgáját és a cukrot is hozzáadjuk. Ha kihűlt, a vajat is. Hab elkészítése: Gőz fölött felverjük a fehérjét, a vaníliás cukrot és a kristálycukrot. A krémet a tészta tetejére tesszük, majd a habot, és végül reszelünk rá reszelt csokit.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Doszi73 írta 2010-06-13 14:25:48-kor:
NAGYON FINOM SÜTI AJÁNLOM MINDENKINEK!
Anna írta 2010-06-19 19:09:33-kor:
A süti nagyon finom.Margitka köszi a receptet. Szép estét mindenkinek. Üdv.Anna
Elmó írta 2011-01-31 17:07:05-kor:
Sziasztok! Új vagyok és kezdő háziasszony. Egy pár buta kérdésem lenne. A 6 tojássárgáját habverővel verem föl a porcukorral vagy csak simán elkeverem? Ha kész a tészta hány fokon és kb meddig sütöm? A tejes lisztet meddig kell melegíteni? Forrjon vagy csak míg elkeveredik a tej meg a liszt? A vajat szilárdan vagy folyékonyan adjuk hozzá? A krémhez a tojásfehérjét egy lábas forró víz fölött verjem föl? Miért? Így keményebb lesz?
P.Klári írta 2011-02-20 12:23:52-kor:
Szia Elmo! Bár nem sütöttem még meg, de a tapasztalat alapján adhatok kérdéseidre tanácsot, ha még nem késő: A tojássárgát érdemes habverővel FEHÉREDÉSIG kikeverni a cukorral, mikor már olyan hólyagocskák lesznek benne. Annál magasabb a tészta, minél inkább nem sajnálod az időt. A tésztát én 2-es gázfokozaton sütöm/170 kb/ Ne nyitogasd a sütő ajtaját, mert összeesik a süti. Érzed már a finom illatát, ez kb 20 perc. De ha nem ragad a kötőtűre a tészta, hanem szárazon tudod kihúzni, akkor megsűlt a közepe is. Ha a liszttel főzöd a tejet vigyázz, állandóan kutymold, mert hamar sűrűsödik, nehogy gombócossá álljon. Mikor már nem lötyög benne a kanál, akkor megftt a krém. Avajat én kikeverem a habverővel krémesre, és a HIDEG krémet kanalanként adom hozzá. Gőz fölött utálok habot VERNI, de mintegy "megfő" közben, s nem esik össze. Bár én sem vagyok profi, de talán tudtam segíteni. Biztos jó süti, csak az a sok cukor riaszt el - örökös fogyókúra közben:)